به گزارش مشرق، امیر شجاعان رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور ظهر امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران مستقر در وزارت کشور در رابطه با گزارشی از عملکرد حوزه فناوری اطلاعات وزارت کشور در انتخابات، اظهار داشت: برای برگزاری انتخابات، سامانهای تحت عنوان سامانه جامع انتخابات داریم که کلیه فرآیندهای انتخابات را بصورت الکترونیکی پایش میکند، به همین دلیل همواره در تلاشیم تا این سامانه را در هر دوره از انتخابات بهبود بخشیم.
وی عنوان کرد: یکی از اتفاقاتی که در این دوره با ناظرین شورای نگهبان رقم زدیم، این بود که ناظران و مجریان انتخابات به صورت همزمان از تجهیزات احراز هویت و اطلاعات آن استفاده میکردند. برای این کار یکسری پروتکلهایی را نهایی کرده بودیم که یکی از آنها این بود که در ابتدای صبح که دستگاههای احراز هویت قصد آغاز به کار دارند، صورتجلسه الکترونیکی این کار توسط ناظران و مجریان امضا شود.
ببینید:
فیلم/ قالیباف دلیل کمبود تعرفهها را اعلام کرد
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور افزود: این کار باید از طریق تجهیزات موجود در شعب اخذ رای و کارتهای الکترونیکی که در اختیار ناظران و مجریان شعب اخذ رای قرار گرفته بود، انجام میشد.
شجاعان خاطرنشان کرد: در روز رایگیری در این زمینه بعضاً در بعضی از شعب با مشکلاتی مواجه شدیم که به سرعت برطرف شد و مشکلی در اجرا به وجود نیامد. باید توجه کنیم که ما راجع به حدود ۷۰ هزار شعبه اخذ رای صحبت میکنیم که اگر حتی ۱ درصد از این شعب با مشکل مواجه شوند، ۷۰۰ شعبه دچار مشکل میشوند.
وی مشکلاتی از این دست در انتخابات را طبیعی دانست و گفت: مشکلات ایجاد شده در روز انتخابات به سرعت برطرف شد و تجربه بسیار خوبی در همکاری با مجموعه نظارتی داشتیم که میتواند در دورههای آتی شرایط خیلی بهتری فراهم شود.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: تجهیزاتی که در شعب نصب میکنیم حتی اگر مجموعه ارتباط آنها با ستاد انتخابات قطع شود، میتواند به صورت آفلاین کار خود را ادامه دهد، لذا هیچ گونه مشکلی در این زمینه نمیتواند مانع اجرای انتخابات شود.
شجاعان اضافه کرد: در طول روز، اخذ رای از ساعت ۹ و ۱۶ دقیقه تا ساعت ۹ و ۳۸ دقیقه در زیرساخت های پردازش اختلالی پیش آمد که شعب اخذ رای اصلا متوجه آن نشدند و ما توانستیم در این مدت مشکل را برطرف نماییم.
وی بیان کرد: یکی از ویژگیهای سامانه جامع انتخابات این است که به طور مداوم وضعیت تعرفههای استفاده شده در شعب را رصد میکنیم. با توجه به استعلامهای الکترونیکی، ما تقریبا در لحظه درباره وضعیت تعرفه شعب مطلع میشدیم بنابراین با هیچ مشکلی درباره کمبود تعرفه مواجه نبودیم.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه هیچ گونه اختلال جدی در حوزه زیرساختها نداشتیم، اضافه کرد: این امر ماحصل زحمات چندین هزار نفر از کارشناسان در کشور است.
شجاعان با اشاره به استفاده از صندوقهای الکترونیکی اخذ رای در برخی شعب اخذ رای در انتخابات شوراهای اسلامی شهر تصریح کرد: به دلیل اینکه در دوره قبل در انتخابات شوراهای شهر و روستا تجربیات موفقی در شهرهای کوچک داشتیم، در این دوره از این صندوقها در شهرهای بزرگ تر استفاده کردیم لذا در ۲۵ مرکز استان از این تجهیزات استفاده کردیم و این تجهیزات کار خود را بخوبی انجام دادند.
وی ادامه داد: ما با هیچ گونه مشکلی مواجه نبودیم. در حوزه اجرا بعضاً برخی شعب به دلیل مراجعه کننده زیاد تصمیم گرفتند در کنار تجهیزات الکترونیکی از صندوق رای سنتی هم استفاده کنند. با این وجود در اغلب شهرهایی که صندوق مکانیزه مستقر بود به جز دو شهر کار شمارش به پایان رسیده است.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور گفت: به طور مداوم میزان تعرفه مصرفی و میزان تعرفه موجود شعب اخذ رای را به صورت آنلاین پایش میکنیم. اطمینان میدهیم که به لحاظ اجرایی دارای یکی از بهترین نظامهای انتخاباتی در سطح جهان هستیم و به این میبالیم و مطمئنیم در رنکینگ جهانی در این زمینه جزء بهترینها خواهیم بود.
شجاعان در رابطه با طرح برخی شائبهها در خصوص بروز تخلف در رای گیری، خاطرنشان کرد: به لحظه آمار افرادی را که مراجعه کردند و رای خود را انداختند، داریم لذا ترکیب سنی و جنسیتی به صورت برخط وجود دارد. به ازای هر تعرفه مصرفی شماره ملی داریم و به همین دلیل شائبه رای فوتی، تکراری و زیر ۱۸ سال وجود ندارد.